top of page

YÖK’ten üniversiteler ile ilgili yeni karar


Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitimin 20 Şubat itibariyle başlayacağını ve Nisan ayı başında hibrit eğitimin de değerlendirileceğini açıklarken, depremden etkilenen illerdeki öğrencilerle ilgili olarak, “Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi” dedi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından uzaktan eğitime geçirilen üniversiteler ile ilgili açıklamada bulunan Özvar, bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitim şeklinde başlayacağını, Nisan ayı başında ise yeniden değerlendirme yapılacağını dile getirdi. Uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitime geçileceğini ifade eden Özvar, diğer bölümler için ise gerekirse hibrit sisteme geçileceğini ifade etti.

Depremden etkilenen illerdeki öğrencilerle ilgili de Özvar, şunları söyledi:

“Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Özel öğrencilik ile ilgili de bazı kararlar aldık. Depremden etkilenen illerde veya birinci dereceden yakını bu illerde yaşayanlar talep etmeleri halinde birinci derecedeki yakınının bulunduğu ikamette veya bulunduğu illerdeki üniversitelerin eş değer bölümünde özel öğrenci olabilecekler. Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.

En Son Eklenenler

bottom of page