top of page

Twitter Blue Türkiye’de de kullanıma açıldı


Twitter'ın ücretli abonelik sistemi Twitter Blue, Türkiye'de de kullanıma sunuldu.

Mavi onay işareti, tweet düzenleme, daha az reklam, daha uzun ve kaliteli video yükleme gibi çeşitli avantajlar sunan Twitter Blue Türkiye’de de kullanıma açıldı. ABD başta olmak üzere pek çok ülkede kullanılan Twitter Blue, Euro üzerinden fiyatlandırılırken Türkiye’de aylık 150 TL civarı, yıllık indirimli fiyatıyla ise 1.550 TL civarı (Aylık 130 TL civarı) olduğu açıklandı.

Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre Twitter Blue’nun ayrıcalıkları şöyle:


“Tweeti Düzenle: Çokça talep edilen bu özellik, yayınlanan orijinal Tweetlerde sınırlı sayıda değişiklik yapmanız için 30 dakikalık süre tanır. Bu süreyi güncelleme yapmak, başka birini etiketlemek veya eklediğiniz medyaları yeniden sıralamak için kullanabilirsiniz. Tweeti Düzenle özelliği şu anda orijinal Tweetler ve alıntı Tweetler için geçerlidir.


Yer İşareti Klasörleri: Yer İşareti Klasörleri, Twitter Blue abonelerinin Yer İşaretlerine Eklenen Tweetler'i daha sonra hızlıca bulabilecekleri şekilde klasörlere yerleştirmelerine olanak tanır. Twitter Blue, size daima özel tutulan sınırsız sayıda yer işaretleri ve Yer İşareti Klasörleri sağlar.


Özel uygulama simgeleri: Özel Uygulama simgeleriyle Twitter Uygulaması simgenizin telefonunuzda görüntülenme biçimini değiştirebilirsiniz. Birçok renkli seçenekten tercihinizi yapın. Sınırlı süre kullanılabilen yeni öne çıkan görünümler için ayarlarınızı düzenli olarak kontrol edin.


NFT Profil Resimleri: Twitter profilinizi özelleştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler arasına NFT'leri de ekliyoruz; böylece sahip olduğunuz NFT'leri Twitter hesabınızda altıgen bir profil resmi olarak gösterebilirsiniz. Bir NFT'yi profil resminiz olarak ayarlamanıza olanak tanıyan kripto cüzdanınıza geçici bağlantıdan sonra dijital varlığınız, sizi bu NFT'nin sahibi olarak tanımlayan özel bir altıgen şeklinde görüntülenir.


Temalar: Twitter Blue Temaları, uygulama temanız için rengarenk seçenekler arasından seçim yapmanıza olanak tanır.


Özel gezinti: Bu özellik, gezinti çubuğunuzda görüntülenenleri seçmenize olanak tanır. Böylece, en çok önem verdiğiniz içeriğe ve Twitter hedeflerine hızla erişebilirsiniz. Alt gezinti çubuğunuzda tutmak için en az 2 ve en fazla 6 öğe seçebilir veya fikrinizi değiştirirseniz varsayılana dönebilirsiniz.


Sohbet Odaları Sekmesi: Sohbet Odaları'nda sesli içeriğe daha kolay erişim olanağı sağlayan yeni bir arayüz test ediyoruz. Yeni Sohbet Odaları Sekmesi'nde podcast'ler, temalı ses istasyonlar, kayıtlı Sohbet Odaları ve canlı Sohbet Odaları yer alacak. Bu özellik testi için uygulama içi dil ayarının İngilizce olması gerekir. Özelliği şu anda iOS ve Android cihazlardaki Twitter Blue aboneleri ve dünya genelinde belirli sayıda kullanıcı kullanabilir. Sohbet Odaları ve yeni Sohbet Odaları Sekmesi'nin erken erişim testi hakkında daha fazla bilgi alın.


Popüler Makaleler: Popüler Makaleler, ağınızda en çok paylaşılan makalelere bir kısayol sağlar. Bu özellik, takip ettiğiniz kişilerin ve onların takip ettiği kişilerin gönderdiği makalelerden en çok paylaşılanları otomatik olarak listeler. Böylece, okumak istediğiniz türdeki içerikleri kolayca bulabilirsiniz.


Okuyucu: Okuyucu, uzun Tweet dizilerini daha güzel okuma deneyimine dönüştürür. Araya bir şey girmeden Tweet dizilerinizin keyfini çıkarmanıza olanak tanımak için Okuyucu'yu tasarladık. Tweet dizisinin üst kısmındaki okuyucu simgesine dokunduğunuzda Okuyucu özelliğini açın veya bunu metin boyutunuzu değiştirmek için kullanın.


Tweeti Geri Al: Tweet Geri Alma özelliği sayesinde bir Tweeti gönderdikten sonra Twitter'da henüz başkaları tarafından görülmeden geri çekme seçeneğine sahip olursunuz. Bu özellik bir düzenleme* butonu değildir. Herkesin görebileceği şekliyle göndermeden önce Tweetinizi önizleme ve gözden geçirme fırsatı sunar. Geri Alma süresi dolduğunda Tweet, takipçileriniz tarafından görülebilir ve normalde Twitter'da yaptığınız gibi Tweeti olduğu şekliyle bırakabilir veya silebilirsiniz.


Sohbetlerde öncelikli sıralamalar: Bu özellik, etkileşim kurduğunuz Tweetlerde yanıtlarınızı önceliklendirir.


Daha uzun videolar yükleme: Takipçilerinizle daha fazla içerik paylaşabilirsiniz. Twitter Blue aboneleri, dosya boyutu en fazla 2 GB olmak üzere yaklaşık 60 dakikalık (1080p) videolar yükleyebilir (yalnızca web). Buradan daha fazla bilgi alın.


Yarı yarıya az reklam: Çok yakında!

Daha uzun Tweetler: 280 karakterden uzun Tweetlemek mi istiyorsunuz? Daha uzun Tweetler, Blue abonelerinin 4.000 karaktere kadar Tweetlemesini sağlar. Alıntı Tweetlerde veya yanıtlarda da daha uzun Tweetler oluşturabilirsiniz. Medya yayınlama, anket oluşturma ve etiket kullanma gibi standart işlevler kullanılmaya devam edilebilir. Daha uzun Tweetleri herkes okuyabilir ancak yalnızca Blue aboneleri oluşturabilir.


SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama: Twitter Blue abonesi olarak, SMS üzerinden iki faktörlü kimlik doğrulamaya erişim sayesinde hesabınıza başka bir koruma katmanı ekleyebilirsiniz. Twitter Blue için kısa mesajla iki faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılabilirliğinin ülkeye ve operatöre göre değişebileceğini lütfen unutmayın.”


En Son Eklenenler

bottom of page