top of page

Proteo’nun heykeli İstanbul’da dikilecek


Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Meksika’dan gelen arama-kurtarma ekibinin çalışmaları sırasında hayatını kaybeden arama-kurtarma köpeği “Proteo”nun heykeli Sarıyer’de dikilecek.

2011 Van depremi sonrasında yardım gönüllüsü olarak geldiği Van'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki için “Atsushi Miyazaki Parkı”nda düzenlenen anma töreninde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Van depremi sonrasında Miyazaki'nin adını bu parka verirken ailesinden ve Japon devletinden izin aldık. Vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmak için binlerce kilometre uzaktan gelen, vefa borcumuz olan isimlerden biri de arama-kurtarma köpeği Proteo. O bir asker olduğu için Meksika Ordusu'nun izniyle, parkımızda onun da heykeline yer vermek istiyoruz” dedi.

Meksika İstanbul Başkonsolosu Maria İsabel Armida Limon da, "Proteo yalnızca bir köpek değil, bir askerdi. Hayatı boyunca emirlere itaat etti. Aldığı son emir, Türkiye'ye yardım için 20 saatlik bir uçak yolculuğu yapmaktı. İyi bir asker olarak görevini yerine getirdi. Bugün tüm kurtarma ekibine ve hepsinin başarılarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



En Son Eklenenler

bottom of page