top of page

Pearl Jam yeni albümü “Dark Matter”ı duyurdu


Pearl Jam yeni albümü “Dark Matter”ı duyurdu

Pearl Jam’in 12. stüdyo albümü Dark Matter, Mayıs’ta başlayacak dünya turu öncesinde 19 Nisan’da Monkeywrench Records/Republic Records etiketiyle müzikseverlerle buluşacak. Albüm ile aynı isimli çıkış parçası tüm dijital platformlarda yayınlandı.

2020 yılında geniş kitleler tarafından Gigaton albümünden sonra yayınlanan ilk Pearl Jam projesi Dark Matter’ın prodüktör koltuğunda Grammy ödüllü yapımcı Andrew bulunuyor. 2023'te Pearl Jam üyeleri Eddie Vedder [vokal], Jeff Ament [bas], Stone Gossard [ritim gitar], Mike McCready [solo gitar] ve Matt Cameron [davul] Malibu'daki Shangri-La stüdyolarında Andrew Watt yönetiminde üretim sürecine başladı. Aynı alan içinde yakınen vakit geçiren grup üyeleri müzikal olarak en üst seviyede iletişim kurdular. Hızlı bir şekilde yazılıp kaydedilen Dark Matter, sadece üç haftada doğdu.

Dark Matter, ömür boyu süren yaratıcı partnerlik ve kardeşlik ruhunu tek bir işte yoğunlaştıran bir grup eski dostun paylaştığı bir enerjiyi yansıtıyor. Albümün grup üyelerinin katılımıyla gerçekleşen dinleme partisi, Grammy haftasında, ikonik Troubadour'da düzenlendi. 

Grubun vokalisti Eddie Vedder, "Sahip olduğum güzel anılar sayesinde tüylerim diken diken oluyor. Bugün dahi iletişim kurmanın yeni yollarını keşif ediyoruz. Hayatımızın dilersek bir şeyleri yapmama özgürlüğüne sahip olduğumuz dönemindeyiz, ama hala anlamlı bir iş ortaya çıkarmayı önemsiyoruz. Hiç abartmadan, bu işin şimdiye dek çıkardığımız en iyi iş olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Bas gitarist Jeff Ament ise, "Ed’in de altını çizdiği üzere, bu dönemde bu iş için bir yerde kapanmak gerçekten önemli bir iş çıkartacağımızı hissettirdi. Bunun büyük bir kısmı Andrew'un kurduğu atmosfer sayesinde oldu. Grubun tarihine, grup olarak nasıl şarkılar yazdığımız ve çalış stillerimiz ile ilgili ansiklopedik derecede bilgiliydi. Eski şarkılarımızda yer alan bazı şeyleri birebir belirttiğinde, 'Bu adam ne diyor?' diye düşünerek şaşırıyorduk. Heyecanı bulaşıcıydı. İtici bir güç oldu. Bizi doğru yolda tuttuğu için kendisine teşekkür etmek istiyorum. Grubumuz ile gurur duyuyorum. Hayranlarımıza minnettarım, ama en çok kardeşlerim saydığım, müzik yaptığımız bu insanlar için” ifadesini kullandı.

Dark Matter albümünün görsel tasarımında, Alexandr Gnezdilov tarafından yapılan ışık ile boyama sanatı işleri yer alıyor. Albümün kapağı ise özel yapım bir kaleydoskop kullanılarak oluşturuldu. Kapak üzerinde görünen her harf, inci etkisi yaratmak için özel tasarlanmış bir el feneri ile havada yakalanarak elle yazıldı.

En Son Eklenenler

bottom of page