top of page

Maya Perest’ten karanlığın içinde kaybolmuş bir kadının hikayesi


Maya Perest, üçüncü teklisi “Karadır Kara”yı dinleyiciyle buluşturdu. Tıpkı “Yok Bana Bu Cihanda” gibi mandolinle bestelediği bu şarkıda da Maya Perest, geleneksel türkü formatından besleniyor.

Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanan şarkı, aynı zamanda bir ağıt niteliğinde. Çıkmaza girmiş ilişkilerin karanlık tarafına bakıyor, o karanlığın içinde kaybolmuş bir kadının hikayesini birinci ağızdan anlatıyor. Maya Perest, “Karadır Kara” şöyle anlatıyor: “Sadece tek bir kadının değil, bütün kadınların hikayesi. Her gün yeni kadın cinayeti vakaları birbirine ekleniyor. Haberlerde hep dış göz olarak baktığımız, cinsel veya fiziksel istismar görmüş kadınlar için yazdım Karadır Kara'yı. Kocaları, sevgilileri, babaları veya hiç tanımadıkları adamlar tarafından her gün haksız yere öldürülen kadınların sesi olmak istedim.”

Gülgün Dedeçam yönetmenliğinde çekilen klibinde ise Maya Perest, “Karadır Kara”nın ruhuna eş bir koreografi ile beden diliyle de paylaşıyor dinleyiciyle bu anlatıyı.

Sözleri Maya Perest, Dündar Hızal, bestesi Maya Perest imzası taşıyan şarkıda prodüksiyon ve düzenlemede Tarkan Gözübüyük ile Ozan Tügen imzası dikkat çekiyor. Yaylı tamburda Muaz Ceyhan, gitarda ise Artun Efe Yüksel eşlik ediyor.

“Karadır Kara”, klibiyle birlikte tüm dijital platformlarda yayında.





En Son Eklenenler

bottom of page