top of page

Gossip’ten yeni albüm: Real Power



Dünyaca sevilen indie-pop grubu Gossip, 10 yılı aşkın bir aradan sonra yeni albümleri “Real Power”ı Sony Music Entertainment aracılığıyla dinleyicisiyle buluşturdu.

Grubun klasikleşmiş ve en sevilen hallerine geri döndükleri 'Real Power', 2009'daki önemli albümleri Music For Men'in de prodüktörlüğünü üstlenen efsanevi yapımcı Rick Rubin ile yeniden bir araya gelişlerini kutluyor.

Gossip geçtiğimiz senenin Kasım ayında, 11 yıl aradan sonra ilk kez yeni müziklerini yayımlayarak albüm için zemin hazırlamıştı. Amerika’da gerçekleşen Black Lives Matter protestolarından ilham alan isyancı marş "Real Power"dan, mutluluk verici bir klasik olan "Crazy Again"e, projeden çıkan ilk single'lar dünyanın dört bir yanından eleştirmenlerin beğenisini topladı. Grubu dünya çapında radyo çalma listelerinin, festival programlarının ve dergi kapaklarının zirvesine geri taşıdı.

Rubin'in ikna etmesiyle grup 2019'da Kauai, Hawaii'deki ev stüdyosunda 'Real Power‘ı kaydetmeye başladı. Albüm, kolektif ve kişisel travmaların ardından yaratıcı ifadenin ve ‘seçilmiş aile’nin gücünün 11 parçalık bir kutlaması niteliğinde. Gossip'in karakteristik özelliği, etkileyici bir rock’tan, neşeli bir disko sound’una uzanan sonik dokusu ve türlerin bir karışımı olmasının yanı sıra, insan deneyiminin tüm yelpazesini kapsayan baş döndürücü duyguların da bir karışımı olması.

Grubun son kez bir araya gelişinden bu yana grubun solisti Beth Ditto ve grubun bateristi Hannah Billie boşandı, yakın arkadaşlarını ve ailelerini kaybetti ve dünya bir pandemi yaşadı. Rubin'le tekrar çalışmak ise gruba yeniden bağlanmak ve yaratmak için alan ve destek sağladı.

Ditto, "Hepimiz çok derin kayıplar yaşadık ve birlikte kaydettiğimiz son albümden bu yana 40 yaşına girdik. Bunlar hayatınızda çok büyük anlar” dedi.

Howdeshell de şunları söyledi:

"Rick yaratıcılığı konusunda saftır. Modalarla ya da bir plak şirketinin fikirleriyle ilgilenmiyor. O bir amigo kız; içimizden en iyisini çıkarmaya çalışıyor. Bir sanatçıyla çalışırken onu en iyi haline getirme yeteneğine sahip, çünkü inandığı insanlarla çalışıyor.”



En Son Eklenenler

bottom of page