top of page

Dünyaca ünlü Wigmore Solistleri Ankara’da


Oda müziği evreninde yepyeni bir ses olarak heyecan uyandıran Wigmore Solistleri, CSO Ada Ankara Oda Müziği ve Resital Serisi kapsamında renkli bir oda müziği şöleni ile 29 Nisan’da CSO Ada Ankara’da dinleyicilerin karşısına çıkacak.

İsmini Londra’daki dünyaca ünlü Wigmore Hall’dan alan ve merkezin yöneticisi John Gilhooly tarafından kurulan Wigmore Solistleri, İngiltere’nin en önde gelen klarnet virtüözlerinden Michael Collins’in yönetiminde Brahms, Beethoven ve Berwarld’ın başyapıtlarından bir seçki ile sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca Collins; Özkan Manav’ın solo klarnet için yazdığı ‘Horon’ isimli yapıtını seslendirecek.

Konserde, klarinet, fagot, korno, keman, viyola, çello ve kontrbas yedilisi için eserler bestelemiş olan İsveçli Franz Berwald ve Alman besteci Ludwig van Beethoven’in yedilileri dinleyicilere son derece zevkli bir dinleme deneyimi vadederken, Johannes Brahms’ın klarinet, çello ve piyano için yazdığı ve bestecinin klarinetçi olarak çok beğendiği arkadaşı Richard Mühlfeld’e adadığı derin ve huşu verici eseri Brahms’ın romantik rüzgarlarını Ankara’ya taşıyacak.

En Son Eklenenler

bottom of page